Joulukinkku

Valmistusaika:
ei määritelty
Vaikeusaste:
normaali
Odotetaan 2 ääntä

Tässä ohje perinteisen joulukinkun valmistukseen. Halutessasi voit valmistaa "kinkun" myös porsaan ulkofileestä. Ulkofilee on kätevintä paistaa paistopussissa, ja senkin voi kuorruttaa kinkun tavoin. Sianlihaa välttävä valitsee tofukinkun. Tärkein apuväline joulukinkun paistamisessa on kunnollinen ja toimiva paistomittari.

Valmistusaineet

joulukinkku
vahvaa sinappia
korppujauhoja
kokonaisia neilikoita

Valmistusohjeet

  1. Mikäli käytät pakastekinkkua, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa yhdestä kolmeen vuorokautta koosta riippuen.
  2. Ota kinkku huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen paistamista. Pyyhi ensin pinta kostealla talouspaperilla ja kuivaa sen jälkeen.
  3. Laita kinkku nahkapuoli ylöspäin uuniritilälle ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan niin, ettei se kuitenkaan osu luuhun tai rasvaan.
  4. Kaada reunalliselle pellille hieman vettä ja työnnä se uunin alimmalle tasolle. Kun kinkun sisälämpötila on 4-10 astetta, voit asettaa sen ritilällä pellin yläpuolelle. Vaihtoehtoisesti kinkun voi kypsentää myös paistopussissa.
  5. Paistoaika määräytyy kinkun koon ja muodon mukaan: 1,5 h ensimmäistä kiloa kohti ja sen jälkeen noin 1 h per kilo. Kinkku on valmis, kun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että pellillä on oltava koko ajan vettä, joten sitä tulee lisätä tarpeen mukaan.
  6. Poista kypsästä kinkusta kamara ja rasvaa makusi mukaan.
  7. Voitele kinkun pinta sinapilla, ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele neilikoilla. Kuorruta uunissa 250 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea.

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <span>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Vahvistus (roskapostin esto)
Tällä kysymyksellä pyritään estämään roskapostitus. Kiitos.
Voit antaa vastauksen joko numeroina tai kirjaimina