Proteiini

Tiedän, että proteiini on kehon tärkein rakennusaine. Minulla on kuitenkin ongelmia riittävän proteiininsaannin kanssa. En ole mikään superurheilija, mutta silti proteiinejä tarvisi saada enemmän. Ongelmana on se, etten syö punaista lihaa. Mistä voisin saada lisää proteiinejä ja mikä on proteiini tarpeeni esim. vuorokaudessa? Olen solakka 22v nainen.
Eikös ole olemassa proteiini dieetti myöskin? Eikö sellaisen ruokavalio auttaisi minua?

Protskut

Miksei ihan proteiinijuoma (ota sellainen missä ei ole hiilareita niinkään eli sekoitat viakka itse jauheesta)? Sekä tietenkin usea ruoka-aine sisältää myös paljon proteiinejä.
Monella on sama tilanne kuin sinulla eivätkä syö punaista lihaa, mutta urheilevat yms paljon. Tämä ei ole ongelma, mutta olet erittäin fiksulla tiellä kun kiinnität huomiota tarkasti ruokavalioosi.

Joo samoilla linjoilla

Itsekin sekoitan proteiinit itse (palautus yms. juomat). Lisäksi kerään paljon proteiinejä ihan normaalista ruokavaliostani.

hyvänmakuista proteiinia

Tee tällaista vanukasta, sitä meillä tekee jopa lapset. On hyvänmakuista ja helppo tehdä valmiiksi jääkaappiin. Jos pistät enemmän maitoa, siitä saa kivan pirtelön
http://www.hyvaolo.com/2012/03/laihdu-vanukkaalla.html

riittävät proteiinit ja vitamiinit sekä muut hivenaineet

Joo. Proteiinijuoma olisi sulle hyvä. Kannattaa huolehtia ehdottomasti, että saat riittävät proteiinit ja vitamiinit sekä muut hivenaineet.

"Kasvissyöjän" proteiineista

Kuulostaa tosiaan tuo keinotekoinen proteiinivaihtoehtokin ihan hyvältä. 
Kannattaa kuitenkin ensi alkuun tarkistaa mistä koostat jokapäiväisen ravintosi. Olisiko esimerkiksi mahdollista lisätä tai vaihtaa aamupalaa tai välipaloja rasvattomaan maitorahkaan tai raejuustoon? Niissä on myös runsas määrä proteiinia. Jokaiselle aterialle kannattaa sisällyttää edes yksi proteiininlähde. Aamulla, mikäli syöt puuroa, laita siihen päälle esimerkiksi raejuustoa tai maustamatonta jogurttia. Näin itse teen. Sitten tietysti lasi maitoakin antaa proteiinia. Mikäli syöt leipää aamulla, laita päällisiksi kalkkuna- tai broilerileikkelettä, missä on paljon proteiinia.
Päivällisillä tai lounailla kannattaa miettiä erilaisia vaihtoehtoja lihan tilalle. Salaattilounaaseen kannattaa liittää jonkinlaista juustoa,kanaa, tonnikalaa tai muuta kalaa. Keiton kanssa esim. raejuustoa, tai lisäkeleivän päälle leikkelettä. Hyvä lisä on myös soijavalmisteet, esimerkiksi tofu, jossa on terveellistä, kasvipohjaista proteiinia. Oikeilla ja hyvillä mausteilla tofusta saa erinomaista korviketta lihalle tai kalalle ja ylipäätään vaihtelua. 
Välipaloja rahkan sijaan voisivat myös olla pienessä määrin pähkinät, jotka ovat myös oivia proteiinilähteitä. Rasvatkin pähkinöissä ovat pehmeitä rasvoja, mutta täytyy muistaa että pähkinöissä rasvaa löytyy ja runsaasti.
Myös pavuista ja palkokasveista löytyy proteiinia, mikäli niistä pidät. Kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Jos syöt paljon leipää, voit tehdä itse edullisen ja proteiinipitoisen levitteen rahkasta,tuorejuustosta,sitruuna-tai appelsiinimehusta ja mieleisistäsi mausteista. Sen päälle vielä runsaasti kasviksia ja leikkelettä ja lasi maitoa vierelle niin varmasti saat proteiinia tarpeeksi! :)
 
Onnea yritykselle, toivottavasti näistä oli jotain apua.
S

Nice

Nice quality article! Keep us updated!
 
Ryan for ModestoFenceBuilders.com

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <span>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Vahvistus (roskapostin esto)
Tällä kysymyksellä pyritään estämään roskapostitus. Kiitos.
Voit antaa vastauksen joko numeroina tai kirjaimina